ÖFA: Hemligheter är ÖFA-kollektivets scenprojekt för högstadieungdomar. Det är en dramatisk tankeställare om hemligheter och mörker, privat och offentligt, utanförskap och gemenskap, rättvisa och orättvisa, IRL och på internet.

I september 2008 började arbetet med ÖFA: Hemligheter med research och skapande verkstäder i fem högstadieklasser runt om i Uppland. Verkstäderna följdes upp av repetitionsarbete och premiär på föreställningen ÖFA: Hemligheter 25 november 2008. ÖFA: Hemligheter utvecklades 2009 till ett Skapande skola projekt i Enköpings kommun. Under två månader träffade vi samtliga niondeklassare och berörda lärarlag i de kommunala skolorna och spelade föreställningen för alla deltagare i verkstäderna. ÖFA: Hemligheter har även spelats på PRIDE-festivalen på Stockholms Stadsteater och på Reginateatern i Uppsala.

Under hösten 2010 fortsätter workshopprojektet och föreställningen ÖFA:Hemligheter att verka i ett samarbete med Viktor Rydbergs samskola.

På ofahemligheter.se finns mer information om projektet som genomförts med stöd av Kulturrådet, Kultur i länet och Uppsala kommun.

 

hemligheter_mg_4545