ÖFA: Vårkonsert skapades liksom sin föregångare Var god tag plats! för att ifrågasätta, ge tankeställare och skapa igenkänning, uppdrag som utförs parallellt med utforskandet av nya teman som berör – mjukt, djupt, lätt och hett. Publiken kan förvänta sig att ÖFA med hjälp av text, musik, dans, foto, film och ljud gör sitt bästa för att framföra ett brinnande och peppande collage skapat av 24 hjärnor, hjärtan och andra organ.

I maj 2008 hade ÖFA-kollektivets andra stora produktion ÖFA: Vårkonsert premiär på Rosenlundsteatern i Stockholm. Föreställningen har därefter spelat på bland annat Uppsala Stadsteater, Klarascenen under Europride, Teaterdagarna i Hallunda, Paradisofestivalen, Arvikafestivalen och senast i maj 2009 som en del av den helkväll ÖFA-kollektivet blev inbjudna att arrangera på Dramatens Elverket i Stockholm.

Sagt om ÖFA: Vårkonsert

”Den bästa konst jag någonsin sett. Jag skrattade så jag skrek. Jag drömde om kärlek hela natten. Jag har svårt att relatera till ÖFA-kollektivet eftersom de visar människan vackrare än någon visat mig henne tidigare. ÖFA-kollektivet är ojämförbara och går ej att relatera till någon annan konst eller känsla, eller erfarenhet. Kan det verkligen vara möjligt att de lyckas ge oss det som skulle kunna vara? Om inte världen vore låg och full av fulhet? Individen och kollektivet som varandras förutsättningar. Vilka konstverk är så stora att de ger bot på mänsklighetens samtida sjukdom? Det var sekler sen det hände oss. Det är helt jävla sinnessjukt på alla plan att det börjar med ÖFA-kollektivet i Stockholm just fucking nu!”

Elin Alvemark