Man ska bli så jävla kåt så att man vill gråta. Det ska bränna bakom ögonen men samtidigt kan man inte sluta le. Man blir kär och man vill slå ihjäl någon. Man vill vara med. Man tror att man är värd något. Man ska tro att allt är möjligt nu. ALLT ÄR MÖJLIGT NU!

Man vill luta sig fram och sen tillbaka i sin stol. Man känner sig trygg nu men man vet att man är med om något farligt. Man kan inte berätta om det för sin mamma men hon kanske sitter brevid och tänker samma sak. Det är livet och döden. Vi sysslar inte med hat eller förakt, vi använder kärleken som vapen.

Dansföreställningen I Ass Jazz är inspirerad av musikaler, MTV, magiska nummer, cabarét, unison jazzdans, kaniner och sambadans med fjädrar. Utgångspunkten är att utmana normer och samtidigt bejaka dem och leka med klichéer. I I Ass Jazz befinner vi oss mitt i rådande ideal inom jazzdans och populärkultur. Frågan är: Hur kan vi vara subjekt i det som annars ter sig objektifierande?

I I ass Jazz medverkar Amanda Apetrea, Lisen Rosell och Emma Tolander från ÖFA-kollektivet. Projektet startade som ett examensarbete, signerat Amanda Apetrea, från Masterprogrammet i koreografi vid Dans- och cirkushögskolan i Stockholm. Verket hade urpremiär i december 2009. I mars 2010 spelades den även på Red Dawn festival i Ljubliana, Slovenien och i april på Reginateatern i Uppsala.

Föreställningen I Ass Jazz spelas på pridehouse under pridefestivalen i Stockholm den 27 juli kl 13.

Föreställningens längd: 50 min
Målgrupp: 16 år och uppåt
Enhetspris: 10 000 kr  +7000 för andra föreställningen
Övriga kostnader: Resor Sthlm-spelort tur och retur för fyra personer, logi och traktamente
Antal medverkande: Tre aktörer och en tekniker
Scenmått: 8×6 m
Mörkläggning: Ja
Teknik och el: Kontakta oss!
Bygg och rivtid: 5/2
Golv: Dansmatta eller sviktande trägolv
Kontakt/ Bokning: Amanda Apetrea, tel: 0762128890, aapetrea@gmail.com