Cuteness overload är ett projekt inom ramen för Riksteaterns satsning på konstnärlig utveckling som dyker djupt ner i extremt gulliga fenomen. Projektet ska bli ett sceniskt verk som processar det som kategoriseras som extremt, på gränsen till, FÖR gulligt. Internet svämmar över av gulliga videor på djur och vi postar och delar i sociala medier som en del av vårt identitetsskapande. Samtidigt blir samhället hårdare och medkänsla är inte någon självklarhet. Kan gullighet och intresset för gullighet omvändas till aktivism? Kan vi använda gullighet för att utmana rädslor och fördomar?

Med i projektet är Nadja Hjorton och Lisen Rosell från ÖFA-kollektivet, Anna Efraimsson, curator och föreläsare och Ingeborg Hasselgren som skriver avhandlingen “Cute Feelings: the embodied pleasures of cuteness”. Under våren kommer gruppen göra nedslag i västra Götaland och Småland för att i workshopform praktiskt och teoretiskt undersöka gulliga fenomen ur olika perspektiv. De kommer också göra fältstudier på djurparker och kennlar. Det finns möjlighet att vara med på workshops, håll utkik på Riksteaterns hemsida: www.riksteatern.se

http://vast.riksteatern.se/blog/397

Följ oss på Instagram: @extremt_gulligt

Frågor kan besvaras av Anna Wilhelmsson på Riksteatern: 0760-477 884,anna.wilhelmsson@riksteatern.se eller Aina Florin: 070-5221260, aina.florin@riksteatern.se och ni anmäler ert intresse till Aina Florin.

 

 happy-smug-sloth